• Rodičovské združenie 9. 9. 2024
          • Rodičovské združenie 9. 9. 2024

          • Vážení rodičia/zákonní zástupcovia,

            pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa na našej škole uskutoční dňa 9. septembra 2024.

            Program:

            1. 17.00 - stretnutie rodičov s triednymi učiteľmi podľa tried

            2. 17.45 - stretnutie zástupcov tried s riaditeľom školy

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • Otvorenie školského roka 2024/2025

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorenie školského roka 2024/2025.

            Nejeden z nás si možno v posledných dňoch školských prázdnin povedal, že opäť začína ten denný stereotyp, každý deň to isté dookola. Je to aj trošku pravda, ale hrozí jedno nebezpečenstvo, na ktoré upozorňuje možno žartom nemecký prekladateľ Wolfgang Eschker, keď povedal: „Je zle, že ľudia sa točia v kruhu a robia to ešte v nesprávnom smere.“ A na to poukázal vo svojom príhovore počas sv. liturgie o. Milan Diheneščík, riaditeľ Katechetického úradu Košickej eparchie, keď naznačil, že náš život i práca v novom školskom roku by sa mali pohybovať po špirále, ktorá síce pri pohľade zhora vyzerá ako kruh, ale na konci školského roka by sme mali byť aspoň o niečo vzdelanejší, o niečo múdrejší, o niečo lepší, o niečo zrelší, o niečo svätejší ako na jeho začiatku. Na záver slávnosti riaditeľ školy ThLic. Marek Jeník predstavil nováčikom ich triedne učiteľky a všetkým poprial úspešný školský rok 2024/2025.

        • Prevzatie preukazu ISIC - budúci prváci denného štúdia
          • Prevzatie preukazu ISIC - budúci prváci denného štúdia

          • Preukaz ISIC si môže žiak (nie je nutná prítomnosť zákonného zástupcu) prevziať v termíne od 19.8 – 28.8.2024 v čase od 8:00 – 13:30 hod.

            Pri prevzatí je potrebné priniesť:

            • 1 fotografiu s rozmermi 2,5x2,5 cm
            • poplatok 3€ 

            Žiak si preukaz prevezme na sekretariáte školy, poschodie č.d. 74 – Bc. Eva Pavelová, t.č.: 0910 227 721 

          • Prednáška o Linke detskej dôvery

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o Linke detskej dôvery.

            Našich prvákov dnes (4. 12. 2023) navštívili študentky odboru sociálna práca z Univerzity Pavla J. Šafárika v Košiciach, ktoré si pripravili prednášku na tému Linka detskej dôvery. Študentky, ktoré sú zároveň našimi absolventkami, pútavo predstavili žiakom činnosť Linky detskej dôvery, spôsoby komunikácie a pomoci, ktoré linka poskytuje a takisto dali žiakom možnosť sa na pracovníkov Linky detskej dôvery „zahrať“, a to tak, že sa spoločne snažili nájsť riešenia na anonymné problémy, ktoré mladých ľudí väčšinou trápia a ktorí sa na linku pomoci obrátili.

          • Deň otvorených dverí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí .

            Prvý decembrový deň sme v rámci Dňa otvorených dverí privítali záujemcov o štúdium na našej škole. Hneď pri vstupe sa ich s radosťou ujali naši žiaci a previedli ich celým priestorom. Budúci prváci mali možnosť nie len nahliadnuť, ale i zapojiť sa do jednotlivých otvorených kreatívnych hodín, informovať sa o podmienkach štúdia i nasať atmosféru miesta. Veríme, že sa im u nás páčilo a odnášajú si so sebou nie len sladkú pozornosť, ale i radostné odhodlanie pripojiť sa v septembri do tímu.

          • Spevácka súťaž „O Alžbetinu ružu“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spevácka súťaž „O Alžbetinu ružu“.

            Dňa 30.novembra 2023 sa uskutočnil už 18. ročník speváckej súťaže „O Alžbetinu ružu“. Zúčastnilo sa ho desať stredných cirkevný škôl z východného Slovenska. Spomedzi nich bola aj naša škola úspešná. Júlia Vageľová vyhrala 2. miesto v kategórii ľudová pieseň. Sme hrdí aj na naše študentky, ktoré súťažili v kategóriách moderná pieseň a náboženská pieseň.

          • Výcvik rovesníckych aktivistov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výcvik rovesníckych aktivistov.

            V dňoch 24.11.2023 a 27.11.2023 sa šesť žiačok prvého a druhého ročníka zúčastnilo výcviku rovesníckych aktivistov v prevencii závislostí v Centre poradenstva a prevencie v Zuzkinom parku v Košiciach. Výcvik prebiehal formou zážitkových aktivít, žiačky získali sociálne zručnosti a kompetencie v primárnej prevencii závislostí. Budú cennou posilou v preventívnej činnosti na našej škole.

          • Súťaž Expert 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž Expert 2023.

            Aj v tomto školskom roku sa vybraní žiaci našej školy zapojili dňa 28.11.2023 do súťaže Expert. Hlavičky si potrápili v niekoľkých kategóriách. Mozgolamy, príroda, anglický jazyk, šport, či ako funguje svet im odkryli nové poznatky. Držíme našim reprezentantom palce, aby získali čo najviac bodov.

          • Prezentácia Projektu Softskills

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácia Projektu Softskills.

            Soft skills alebo jemné zručnosti sú dôležité pre možnosť úspešne sa uplatniť v súčasnej spoločnosti a spájajú sa s osobnostnými vlastnosťami a schopnosťami človeka. Dňa 24.11.2023 študentom oboch maturitných ročníkov na našej škole prezentoval vzdelávací program zameraný na rozvíjanie týchto zručností pán Patrik Dudrik. Žiakom predstavil Projekt Softskills, v rámci ktorého majú možnosť venovať sa témam ako komunikácia, time management, obchodná a jednoduchá psychológia, tvorba formálnych a neformálnych vzťahov, či základy finančnej gramotnosti. V závere prezentácie ponúkol žiakom možnosť zapojiť sa do tohto projektu a rozvíjať tak svoje schopnosti s cieľom uplatniť sa na trhu práce.

          • Beseda so záchranármi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so záchranármi .

            Dňa 22.11.2023 sa so žiakmi štvrtých ročníkov uskutočnila beseda so záchranármi z Košickej záchranky. Pod dohľadom záchranára si žiaci vyskúšali správnu techniku KPR, správne použitie prístroja AED a ako na Rautekov hmat. Získali aj cenné informácie o tom, ako postupovať pri anafylaktickom šoku, epilepsii a fibrilných kŕčoch u detí. Beseda bola zaujímavá, pútavá a prínosná, pretože si žiaci vyskúšali najdôležitejšie úkony zachraňujúce ľudský život.

          • Basketbalová súťaž žiačok stredných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Basketbalová súťaž žiačok stredných škôl.

            Dňa 22.11.2023 boli naše žiačky súčasťou ďalšej športovej súťaže – basketbalu žiačok. V telocvični Gymnázia Park Mládeže sme nastúpili proti dvom veľmi silným súperom – Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského a Strednej športovej škole na Triede SNP. Nakoľko boli súperky skúsené basketbalistky, mali to naše žiačky na palubovke nesmierne ťažké. Aj tak sa nevzdali, bojovali až do konca a to sa veľmi cení.

          • Divadelné predstavenie Nádej Dubček

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Nádej Dubček.

            Hodno za každých okolností veriť jednej idei? Kedy nastáva čas na prehodnotenie svojich ideálov? I na tieto otázky si mohli študenti 2.až 4.ročníka odpovedať po divadelnom predstavení Nádej Dubček, ktorého sa zúčastnili 21.novembra 2023 v Historickej radnici. Na príbehu Alexandra Dubčeka, predstaviteľa socializmu s ľudskou tvárou sledovali zrod idey socializmu od 19.storočia až po pád socialistického zriadenia v roku 1989. Ústrednými témami bol ľudský osud, zmarené nádeje a vnútorná sila Dubčeka, ktorý bojoval za to, čomu veril a robil to, čo mu okolnosti dovoľovali.

          • Florbal žiačok stredných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal žiačok stredných škôl.

            V pondelok 20.11. 2023 sa naše žiačky zúčastnili prvej športovej súťaže v tomto školskom roku. V hádzanárskej hale S. Šipoša si zmerali sily proti Spojenej škole a Gymnáziu sv. košických mučeníkov a Obchodnej akadémii Watsonová. Nakoľko naše žiačky nemajú s florbalom veľa skúseností, išli sme tam práve s úmyslom nejaké získať, čo sa myslíme podarilo. Vyhrať sa nám síce nepodarilo, ale o to viac nás to motivuje sa zlepšiť, čo na budúci rok určite dokážeme.

        • Rodičovské združenie 9. 9. 2024
          • Rodičovské združenie 9. 9. 2024

          • Vážení rodičia/zakonní zástupcovia,

            pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa na našej škole uskutoční dňa 9. septembra 2024.

            Program:

            1. 17.00 - stretnutie rodičov s triednymi učiteľmi podľa tried

            2. 17.45 - stretnutie zástupcov tried s riaditeľom školy

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • Festival povolaní

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival povolaní .

            Dňa 16.11.2023 sa žiačky našej školy zúčastnili na „Festivale povolaní“ na Základnej škole s materskou školou Milana Rastislava Štefánika v Budimíri. Cieľom podujatia bola prezentácia stredných škôl, duálneho vzdelávania a aktuálnych trendov na trhu práce. V rámci praktických ukážok sa predstavil školský zbor pod vedením Mgr. Nory Hentšelovej. Žiačky 4. ročníka odborov UMŠ a SVP prezentovali žiakom 8. a 9. ročníkov ZŠ spôsob a obsah výučby, školské a mimoškolské aktivity, svoje skúsenosti z odbornej praxe, talentových a prijímacích skúšok.

          • Svet okolo nás - vzdelávací program

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svet okolo nás - vzdelávací program.

            Dňa 15.11.2023 sa žiaci I.A a I.B zúčastnili vzdelávacieho programu Svet okolo nás / Tanzánia - divoké srdce Afriky v Kine Úsmev. Prostredníctvom dvoch dobrodruhov, ktorí prešli danú krajinu, sa žiaci preniesli do rozľahlej a nádhernej divočiny. Navštívili najkrajšie národne parky, videli množstvo zvierat, prešli sa pod najvyššou horou Afriky – Kilimandžáro, preskúmali jazero Tanganika, priblížili si obávaných bojovníkov Masajov a taktiež sa stretli s najstaršími obyvateľmi krajiny, s ľuďmi z kmeňa Hadzu.

          • Študentská kvapka krvi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Študentská kvapka krvi.

            Aj tohto roku sa naše žiačky a pedagógovia zapojili do Študentskej kvapky krvi. Dňa 14.11. sme v priestoroch Národnej transfúznej služby darovali najcennejšiu tekutinu. Ani tohto roku nebola 100% úspešnosť, niektorí sa aspoň dozvedeli, že by mali mierne upraviť stravu, no aspoň sa zoznámili s prostredím a snáď budú pokračovať v darovaní aj ďalej.

          • Aktivity v knižnici s deťmi v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity v knižnici s deťmi v MŠ.

            Knižnica pre deti a mládež mesta Košice - Litpark nás opäť privítala v svojich priestoroch pri podujatí s deťmi zo Súkromnej materskej školy Baranček v Košiciach dňa 10.11.2023. Naše žiačky mohli sledovať, ako knižnica pracuje s deťmi z MŠ, pretože tu bola s deťmi realizovaná aktivita na tému Draci. Odpoveď na otázku "Kdeže je drak? hľadali deti pod vedením milej pani knihovníčky, ktorá im čítala z rovnomennej knihy od autora Lea Timmersa. Následne deti skladali puzzle na interaktívnej tabuli z obrázkov rozprávky Ako si vycvičiť draka. Pre žiačky bol iste novým autorom Robert Starling, ktorý napísal knihu o tom, ako sa drakovi narodila sestrička s názvom Dráčik má sestričku. Deti si v knihe mohli listovať a popri tom sa oboznámili prostredníctvom interaktívnej tabule s príbehom Dráčik, nehnevaj sa! V závere bola deťom predstavená aj náučná kniha Drakológia. Žiačkam našej školy sa podujatie páčilo, vnímali, ako sa pracuje s knihami rôzneho typu s deťmi z MŠ a inšpirovali sa námetmi na aktivity s využitím kníh a digitálnych technológií. Tie môžu využiť pri praktických výstupoch počas priebežnej praxe, či na hodinách metodiky literárnej a jazykovej výchovy. Pridanou hodnotou bolo obnovenie či založenie členského preukazu v knižnici a vypožičanie zaujímavých kníh.

          • Prednáška s príslušníkmi Mestskej polície

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška s príslušníkmi Mestskej polície.

            Vo štvrtok 9.11. sa uskutočnila prednáška O BEZPEČNOSTI A SCHÉMACH SPRÁVANIA V KRÍZOVÝCH SITUÁCIÁCH. Prednášku a následnú diskusiu so žiakmi viedli príslušníci Mestskej polície v Košiciach Mgr. Andrea MEDVE a JUDr. Jaroslav KUCHARČÍK. Po skončení spoločného programu mali žiaci možnosť osobného rozhovoru/konzultácie s oboma hosťami.

          • Celoslovenská informatická súťaž iBobor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská informatická súťaž iBobor.

            Aj naša škola sa tento rok zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. 7.11.2023 súťažili žiaci 3. ročníka v kategórii seniori a 9.11.2023 žiaci 1. a 2. ročníka v kategórii juniori. Žiačky mali možnosť overiť si svoje vedomosti v súťažných úlohách zameraných na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická sv. Cyrila a Metoda
      • +421 055/4663900 - sekretariát
      • Južná trieda 48
        040 01 Košice
        Slovakia
      • riaditeľ ThLic. Marek Jeník 0911 711 347
        riaditel@kspgs.sk
      • zástupca praktické vyučovanie
        Mgr. Klára Zorvanová 0911 711 294
        zorvan.kspgs@gmail.com
      • zástupca teoretické vyučovanie
        Mgr. Mária Majzeľová 0904 738 440
        zastupca@kspgs.sk
      • duchovný správca Mgr.Martin Mati 055 466 39 00
        martin.mati@kspgs.sk
      • ekonómka Ing. Zuzana Fabiánová 0904 738 228
        ekonom@kspgs.sk
      • hospodárka Bc. Eva Pavelová 0910 227 721
        eva.pavelova@kspgs.sk
      • kontaktný policajt ppráp. Mgr. Jana Runčáková
        jana.runcakova@minv.sk
    • Prihlásenie